Grønnkål-potetkaker

Garantert veldig godt Varn opp liten olivenolje i dyp panne og ha i en liten finhakkede rød løk Tilsett 150 gram finhakkede grønnkål og 3  finrevet hvitløksfedd Rør dem til de får farge og kåken er mør... 300 gram kokt potet ismå terninger, ha i en bolle og tilsett 3/4 kopp ricotta og 1/2 vegetar cheddarost og salt og svart pepper, blandt dem godt men ikke most Når ha kålblandingen i og bland dem sammen Lag små kaker... Varm olivenolje i en stor panne og stek kaekene i til de er brune på hver side (Pass på, de er mykere en vanlig potetkaker) Kos deg :) #mat #blogg #matblogg #mammablogg #matglede #vegetar #vegetarmat #kjøttfri    

Smakfulle vegetar boller

Den smaker veldig godt, kan slå alle slags kjøttboller Sett ovnen på 200 grader.. Kok opp en kopp tørkede grønne linser med to kopp ferdig blandet vegetar buljong og en laurbærblad... Det er viktig at de blir ikke overkokt Fjern fra varmen, avløp og la avkjøles, kast laurbærbladen.. I en kjøkken maskin hadde jeg ca. 230 gram aromasopp, Halv kopp havregryn, halv kopp persilleblader og kokte linsene.. Også  oregano og timian og tørkede chili Kjør dem i kjøkkenmaskinen men ikke for mye, vi trenger litt tekstur Varm litt olivenolje over middel varme i en dyp panne, og ha en hakkede rød løk i , rør til løken får gullfarge.. tilsett 3-4 finhakkede hvitløksfedd i, rør noen skunder Tilsett linseblandingen i og rør 4-5 minutter, må være under omrøring heletiden.. Tilsett 1/4 kopp tørr rødvin og 3-4 ss soyasaus Rør 3-4 minutter og  fjern fra varmen og vent til den blir kjølig slik du kan jobbe med hånd... I en liten bolle visp to egg og bl...

Søtpotetkaker

De gode som jeg pleier å bruket isteden hamburgerbrød eller til frokost også...  Her er den enkle oppskriften: Forvarm ovnen i 220-230 grader Jeg har begynt med 3/4 kopp kokte og moste søtpotet Bland med 1/4 kopp smør (jeg bruker flytende) Sikt 1 1/4 hvetemel, 4 ts bakepulver, 2 ss sukker og en klype salt i en annen bolle Tilsett mel blandingen il potetblandingen og til å få en myk deig.. Jobb videre på bakebordet Lage runde kaker og sett dem på bakebrettet ( en centimeter på høyden) Og 15 minutter i ovnen Kanskje ser ikke fin ut ( Jeg hadde dårlig tid til å lage veldig runde og fine) men smaker godt. Her er en tips til å bruke søtpoptetkakene til ---- > vegetar sloppy joes #blogg #mammablogg #mat #matglede #vegetar #sunnmat #helse #søtpotet #blogg

En kjøttfri julefeiring...

Ja, det høres  rart ut men det er sant.... Pinnekjøtt var den faste julemiddagen hos oss til og med i fjor... Men nå på julaften er akkurat fire måneder at jeg har slutta med å spise kjøtt... Jeg har mange grunner til det som kan komme i eget innlegg... Det er bare jeg som ikke spiser kjøtt (hvitt/rødt) her hos oss... Men jeg hadde lyst til å erklære dette med en offisiell markering, Og julaften var den beste fordi jeg elsker julaften... Og julemiddagen ble det en BIG surprise til min lille familie.... Ikke noe kjøtt på bordet! Helt ærlig... Jeg er stolt av meg selv, jeg klarte dette på en fin måte.... 100% min egene oppskrifter Oppskriftene kommer etter hvert på bloggen... Masse kjærlighet fra meg til dere og ønsker dere fortsatt HAPPY HOLIDAYS #mat #matglede #jul #julaften #julemiddag #vegetar #kjøttfri #helse #sunnmat #blogg #mammablogg   

Vegtar middag - brunn ris og tofu

Du må behandle tofu-en først med å få vannet av tofu veldig godt... Jeg pleier å ha ren håndkle under og over og ha noe tung på i cirka 1-2 timer begynn  med risen - boil in bag fullkornsris Og mens du venter for risen... skjær aspargesbønner, 2 centimeter i lengde ... 2 kopp og kok dem i kokende vann 2-3 minutter Skjær tofu på den måten du ser i bilde... halv cenitimeter i brede... Og ha på den litt salt og svart pepper Varm 2-3 ss peanøttolje i en dyp panne og fres tofu-ene i den til de er brune* samtidig du må lage sausen.... 3 ss riseddik, 3 ss soya sause, 1 ss sukker og 1 ss chili saus  Og når tofu-ene er brune ha sausen over dem og la de koke sammen for 1-2 minuuter... Ta ut tofu-ene og ha risen, skjær aspargesbønne og en revet gulrot i sausen mens den er fortsatt på middelvarme og rør dem sammen i 1-2 minutter Server tofu over risen.. Den er smakfull! Håper det smaker ;) * Mine ble litt over kok, me...

En rask middag- uten kjøtt

Lag risen på den måten som står på pakken... (Passer godt med brun ris også, men her hos oss det er bare jeg som liker brun :) ) Og mens du venter for risen......... Varm rapsoljen en kjele og fres løken på middels varme til den er gyllen Tilsett 1/5 kopp finhakkede spinat Gi den ett minutt under omrøring Tilsett en boks kikerter (skylt og drenert) Rør et minutt til og tilsett tomat og krydder ...... Salt, 1 ts gurkemeie og 2 ts garam masala Gi dem 5-6 minutter over middel varme og rør inni mellom Tilsett en håndfull godt hakkede koriander og rør 1-2 minutter til Fjern fra varmen og tilsett 1/2 kopp gresk yoghurt   #mat #søndag #matglede #utnkjøtt #sunt #raskmiddag #blogg #mammablogg    

En grønn burger

Ja, veldig enkel 400 gram sojabønner (en pakke) og svarbønner (en boks) og litt mer enn halv kopp ricotta og 1-2 hvitløksfedd  og en vegetar buljong Kjør alt sammen i en kjøkkenmaskin Lag burgerne og sett dem på et ovnsbrett som du har kledd med bakepapir 20 minutter i ovnen  Passer fint med litt tomatsaus..Sunt og godt #mat #matglede #burger #vegetar #vegetarmat #mammablogg #blogg

Mine boller uten kjøtt

Ja, det er veldig deilig med kjøttboller...Men hva hvis man vil ha boller uten kjøtt?   Her er min oppskrift: Kikerter over natter i lunken vann ( Du kan godt bruke boks)   Du trenger kikertet og valnøtter i samme mengde ( Jeg hadde 200 gram av hver)   Kjør dem godt i kjøkkenmaskin Tilsett fin hakkede persille,dill og koriander.... Og gurkemeie, salt, svart pepper, oregano og urtesalt Bland dem godt ( Det er lov å bruke hånda) Nå kan du lage bollene dine  og la dem til siden Nå kan du begynne med sausen Surr en hakkede gul løk i en panne med litt olivenolje til den skifter farge. Tilsett litt tomatpurre og etter et minutt ha finnhakkede tomater i... Og ha salt, pepper, koriander, litt dill og en ss soya saus i Når den begynte å koke, tilsett en kopp kokende vann i Og nå må du ha bollene i... lukk døren og la den på middel varme cirka 4o0 minutter #mat #matglede #blogg #mammablogg #...

Vegetarmat - å nyte bønner

  Forvarm ovnen i 180-90 mgrader Jeg har hatt tre forskjellige bokser av bøønner....Har blandet alle tre i en dørslag... skylt og la de vannet renne godt av seg Hakk 4-5 tomater og ha dem i godt varm panne uten olje Til de mister mest mulig vann Og la dem til siden Ha to ss olivenloje i en varm panne og tilsett to store gul løk- hakkede Rør dem hele tida til de før farge og blir myk tilsett 2-3 hakkede fedd hvitløk og rør dem sammen litt til Ha løk blandingen i en kjøkkenmaskin sammen med en håndfull koriander og krydder (Pepper, chilli pulver, urtesalt, salt og masse oregano) Tilsett tomaten i og rør Og bland dem godt med bønnene Gul tortilla brød Og joob videre med alt du har akkurat som lasagne.... Jeg har brukt cheddar ost..... Du kan bruke tomat sause også, men det har jeg ikke gjort (bare litt til pynt) 15 minutter i ovnen....Håper det smaker :) #mat #matglede #vegetar #vegetarmat #familie #blogg  

En kjapp middag uten kjøtt

Hakk veldig godt chili ... ta av fruene ( Jeg pleier å bruke hvitløk sammen med chili men det er opp til deg ) Varm opp olivenoljen... litt for varmt ( ikke mye) Frys chiliene Ta av dem Ha fin hakkede tomater opp i olien Tilsett de krydrene du liker mest og salt... Jeg liker godt med oregano  Mens du venter til sausen koker,  kok opp fusilli på den måten som står på pakka ( Jeg bruker bare fullkorn) og sever med parmesan Noe å ha til siden: Godt hakkede agurk med tomat og tørkede mynt , salt og lime saft #mat #matglede #pasta #fusilli #mammablogg

Vegetarmat - fylt paprika

  Du må begynne med "Toor dal"... Dal har masse fiber og en god ressurs for protein Kok dem med kaldt vann over middel varme... men ikke overkok Ta vekk skummen Gjør klar paprikane mens du venter til å koke dalen (Jeg plerier å ha en-to tomater også) En liten fin hakkede løk.... Frys løken i en ss olivenolje over middel varme til løken blir mør Løk, kokte dal, blugur, godt hakkede urter (persille, koriander, dill), salt, pepper, oregano, spisskum.... Alt i en bolle... bland alt godt sammen ... Du kan ha en ss eller litt mer sitron saft også Fyl opp paprikaene... to tredjedeler  Sett dem i en gryte ved siden av hverandre... Tilsett 2 dl vann Lukk døren og la de være over middel varme til paprikane skifter farge Servers med gresk yoghurt #mat #matglede #paprika #vegan #vegetarmat #sunt   

Kikertkaker - vegetarmat

Kikerter er full av næring...Kalium, Protein, Kalsium,  vitamin A,C, D og b12 og B6, jern og Magnesium...   Jeg har beygnt med disse her 2 sånne esker i en bolle (Må skylles  med kaldt vann) Persilleblader kommer ( Jeg har hatt 2 håndfulle) Litt koriander, 2 ss maismel, 2-3 hvitløksfedd, salt, pepper, spisskum, ertesalt kommer også Bruk stavmikser men ikke lenge... Og et egg (kan erstattes med en ekstra ss mais mel) Bruk hånden til å blande det godt og forme det til kaker Jeg har hatt rapsolje i panna men bruk den du foretrekker best.... Lav varme Og kakene i panna Stek dem til de får litt lysbrunn farge   Og server med tomat salat og tzatziki.... Håper det smaker... SUNT :) Tips: Bruk e krydrene du liker best... gå opp eller med mengden til persille etter din smak #mat #matglede #matblogg #vegetar #vegetarmat  

Vegetarmat - maispannekaker med cheddar ost

Eller du kan kalle det hva du vil :)   I bilde har jeg 2 kopper mais med en kopp hakkede rød paprika, maismel 2 ss og en ts bakepolver og havsalt kommer 2 eggeplommer Alt i kjøkkenmaskin å vispe eggehviter til hardt skum Eggehviteskummen skal til maisblandingen og rør godt sammen Litt olivenolje i stekepanna på middelvarme Gi to -tre minutter til hver side av pannekakene ( Jeg har glemt å ta et bilde her :( ) En pannekake litt av osten og igjen en pannekake og ost igjen.... Du kan ha tre eller fire lag Sett ovnen på 150-160 grader før du begynne med noe Gi noen minutter til pannekakene til osten smelter Server med masse ruccola #Vegetarmar #Mais #Ruccola #pannekake #Mat    

Vegetarmat -Ris og asparges

Ja, kanskje passer ikke helt perfekt til lørdagsmat hvis du er veldig glad i kjøtt, men du kan forbrede deg til uka ... Det løner seg å prøve:) Ris, tomatpure, asparges og løk og krydder... La få farge en fin hakkede løk i oliven olje eller en slags olje du pleier å bruke og blir myk men ikke veldig  Tilsett de hakkede aspargesne og Fres dem over middels varme til de er myke og begynner å få farge. Bruk litt tomatpure og fres sammen et minuut til og Krydre med salt, litt pepper og gurkemeie... og kanel og kari hvis du liker (kanel er veldig sunt) Hell over kokende vann , for 250 gram ris cirka 4,5 dl vann er nok.... La vanet trekke seg smaken Tilsett risen... rør om... Kok risen under lokk i 20-25 minutter over middels varme. Håper at det faller i smak :) #Vegetarmat #Ris #Krydder #suntmat #Asparges  

Squash pai

Som sagt i tidligere innlegger ikke noe plan til å bli vegetarianer... Men jo mer vegetarmat, jo bedre... Minst mulig kjøtt!! Jeg husker ikke hvor, men jeg har lest at et menneske spiser 11 okser i løpe av sitt liv! 11 okser!! SÅ TEIT! og kommer i tillegg kylling, fisk, svin og lam!! Jeg har ikke lyst på elleve okser... Nei takk!!  Jeg letter etter nye oppskrifter nesten hver dag på nettet... Jeg leser alle de oppskriftene som jeg finner, nesten..... umulig å notere alt som står der... Da har jeg masse i hodet nå... ikke akkurat den som jeg har lest, men jeg er blitt kjent med mange forskjellige måter å jobbe med grønnsaker, korn og bønner..... Jeg har bestemt meg at hver gang lager jeg noe vegetariskmat og det smaker godt ( i hvert fall etter min smak) legger jeg oppskriften her... Kanskje noen som letter etter vegetariskeoppskrifter kan bruke det... Det håper jeg... I dag var det squash pai... May og jeg likte smaken godt.. Jeg har brukt de som l...

Mer vegetarmat.... JA

Vi har begynt å spise mer vegetarmat... Ikke noen plan til å bli vegetarianer, ingen av oss... Men vi har bestemt oss til å spise mer vegetarmat... Jeg tror at den viktigste delen av menneskelige mat kommer fra jorda... men vi kan ikke slutte å spise kjøtt, vi må få nok jern, b12 og sink. men vi trenger ikke så mye kjøtt verken hvitt eller rødt... Men rødt kjøtt, jo mindre, jo bedre... Og i tillegg vi må tenke på naturen... Å spise mindre kjøtt er mindre skadelig for naturen... Jeg tror at mennesker må spise kjøtt akkurat den mengden som kroppen trenger og ikke mer en det, selv om kjøtt smaker godt... Når man begynner å spise mer vegetarmat blir kjent med mange nye vegtaroppskrifter... Det er verdt å prøve! Hva synes du da?  Vegetarboller  Vegetarburger salat med masse smak #Vegetarmat #Vegetarianer #Vegetarburger #Vegetarboller      
Ingen fler innlegg kan lastes inn, Se arkiv

Last inn flere innlegg

vorden

vorden

Jeg var etter et hemmelig (!) sted for å kunne skrike ut der eller kanskje hviske der innimellom. Da fant meg her! Vorden... Tankene mine er fult av mennesker, miljø, litteratur, politikk, kunst og kanskje meg SELV. Jeg kommer å skrive om alt som har blitt innmari tungt i hodet mitt...Kom til Norge desember 2009. Jeg skriver ikke så riktig norsk, dessverre! Hjelp meg til å bli bedre på det. Er veldig glad i språket. Jeg er vegetarianer med respekt for naturen og livet...

hits